Nagypénteken nyit a tulipános kert Mórahalom határában

Újra kinyit a közel százhúszezer virágot számláló tulipános kert Mórahalom határában – adta hírül az MTI.

Az ébredő természet szépségeit bemutató, másfél hektáros homokháti területen 44 virágfajtában gyönyörködhetnek a látogatók. A mórahalmi tulipános kert működtetésével hagyományosan egy jótékonysági célt is támogatnak. A virágok értékesítéséből származó bevétel 10 százalékát 2021-ben a dévai Szent Ferenc alapítvány, tavaly a Gyermeksebészet a műtétre váró gyermekekért alapítvány javára ajánlották föl, idén pedig a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek alapítványnak juttatják el.

 

Már 13 tulipános kert van az országban

 

Az első TulipGardent öt éve a Balatonnál, Szőlősgyörökön alakították ki, akkor 30 ezer tulipánhagymát elültetve. Jelenleg már 13 kert működik az országban, ahol kétmillió tulipán nyílik majd. A tavalyi év tapasztalatai alapján a kertekben várhatóan háromszázezer látogatót látnak majd vendégül.

 

Illusztráció (Fotó: MTI/ Kiss Gábor)

 

Az ország legdélebbi, a Nagyszéksósi Bivalyrezervátum szomszédságában fekvő kertjét három éve hozták létre 50 ezer virághagymát, a tulipánok mellett jácintokat és nárciszokat is elültetve. Tavaly megduplázták a hagymás virágok számát, és ötszáz bazsarózsát is telepítettek, melyek két év múlva válnak termővé, idén tavasszal pedig egy csaknem 900 tőből álló rozáriumot hoznak létre.

 

Leszedni sem tilos!

 

A bemutatókertben 44 virágfajtában gyönyörködhetnek a látogatók, az ágyásokban pedig több mint harmincfajtából szedhetnek is. A kert fejlesztését a látogatók száma is visszaigazolta: az első esztendőben 7 ezer, tavaly 12 ezer vendéget fogadtak a kertben, a szervezők reményei szerint ez a létszám idén elérheti a 20 ezret is.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Illusztráció

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek