Ne kössék Szlovákiát intézkedések az isztambuli egyezményhez

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa elutasítja, hogy Szlovákiát uniós határozatok és intézkedések kössék az isztambuli egyezményhez. Azt sem támogatja, hogy az EU mindenféle korlátozások nélkül csatlakozzon ehhez az egyezményhez.

A parlament csütörtökön fogadta el az SNS képviselői által benyújtott határozatot.

A parlament arra is felkérte a kormányt, hogy az elfogadott határozattal összhangban lépjen fel az uniós intézményekkel és az Európa Tanáccsal szemben annak érdekében, hogy az isztambuli egyezség semmilyen hatással ne legyen a szlovák jogrendre.

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa idén márciusban kérte fel a kormányt, hogy állítsa le az isztambuli egyezmény (az Európa Tanács egyezménye a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról) ratifikációjához vezető folyamatot. Az akkor elfogadott határozat értelmében Szlovákia nem válik a szerződés részesévé. A képviselők szerint biztosítani kell azt is, hogy Szlovákiát az uniós határozatok és intézkedések se kössék az isztambuli egyezményhez.

Forrás: tasr, ma7.sk

Fotó: tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek