Negatív teszttel is be lehet lépni Szlovákia területére

A szomszédos, zöld besorolású országok állampolgárai hétfőtől (június 14.) új feltételekkel léphetnek be Szlovákia területére. 24 óránál nem régebbi antigén, vagy 72 óránál nem régebbi PCR teszt felmutatása után is beengedik majd őket

Ezt Eduard Heger (OĽANO) kormányfő jelentette be a szerdai kormányülés után.

Tájékoztatott a Magyarországgal, Ausztriával, Csehországgal és Horvátországgal kötött megállapodásról is, melynek értelmében a beoltott szlovákiai turisták mentesülnek a teszt és a karantén kötelezettsége alól, amennyiben az első dózis beadása óta eltelt legalább 22 nap.

Mind Szlovákia, mind pedig Magyarország elfogadja egymás oltási igazolásait, továbbá Szlovákia elismeri az összes, Magyarországon használatban lévő vakcinával történt oltást.

Nem kell leteszteltetniük magukat a hazatéréskor sem, és idehaza sem kell karanténba vonulniuk. Szlovákia ez ügyben tárgyalásokat folytat Szlovéniával is.

A kormányfő az utazási feltételek enyhítését a szlovákiai járványhelyzet javulásával indokolta.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: hirek.sk

Fotó: TASR/AP


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek