Négy éve indultak a garázsból, felmosta velük a padlót a járvány, de túlélték

Prauda Gergő február második felében már látta, hogy ígéretesen beindult vállalkozása hamarosan elég nagy bajba kerül – olvasható a g7.hu pénteken megjelent cikkében.

A Mártogatós Bt. egy olyan catering szolgáltató, amely főleg vállalati megrendelésekre dolgozik, arra a piaci résre mozdult rá, hogy a kisebb céges rendezvényeknél, vagy csak egyszerűen a tárgyalásoknál a saját fejlesztésű, egészséges ételeket-italokat készíti be a tárgyalókba.

A csak négy éve, és szó szerint a garázsból indult mikrovállalkozás tavalyi árbevétele már elérte az 50 millió forintot, és a forgalom az ismertség növekedésével szépen kúszott felfelé. Elég hamar világossá vált azonban, hogy jön a járvány, és a korlátozó intézkedések, illetve az otthoni munka bevezetésével a cég el fogja veszíteni gyakorlatilag az összes ügyfelét.

Így is történt. Március első felében még volt pár rendezvény, amit kiszolgáltak, de a hónap második felére felvett rendeléseket sorra lemondta mindenki, új megkeresések pedig nem érkeztek.

Pénzügyi szempontból a társaság március végére a földbe állt, és egész áprilisban ott is maradt. Ebben a körülbelül hat hétben a bevétel egyenlő lett a nullával.

Ez több szempontból is a legrosszabbkor jött. A vállalati cateringben ugyanis két uborkaszezon van, egy január-februárban, egy pedig július-augusztusban, utóbbi a nyaralások miatt. A piac szokás szerint idén is éppen márciusban indult volna be, pont amikor a járvány megérkezett Magyarországra. Ráadásul akkor még az is félő volt, hogy nyár közepéig kitartanak majd a szigorúbb korlátozások, vagyis addig, amíg a nyár végi pangás beáll.

A teljes cikket ITT olvashatja.

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek