Négy évszakos fotópályázatot hirdettek a kecskeméti természetkedvelőknek

A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. Észak-Kiskunsági Erdészete, mint a Kecskeméti Arborétum és a Vackor Vár Erdei Iskola fenntartója fotópályázatot hirdet az Arborétum létesítésének 35. és az erdei iskola megnyitásának 20. születésnapja alkalmából. Fotókkal és kisvideókkal lehet nevezni a pályázóknak.

A pályázat mottója: „Engem az erdő véd s szeret”, mely Áprily Lajos: Szeret az erdő verséből egy részlet.

A KEFAG olyan fényképeket és videót vár, amely kizárólag a Kecskeméti Arborétum, illetve a Szent Hubertus Parkerdő (Nyíri-erdő – Vackor Vár Erdei Iskola) jellegzetes növény- és állatvilágának egy-egy különleges pillanatát örökítette meg.

Egy pályázó évszakonként és témakörönként 1-1 darab képpel vagy kisvideóval nevezhet be. A pályázatra digitális fényképezőgéppel, mobiltelefonnal, vagy analóg (filmes) fényképezőgéppel 2020-ban, 2021-ben vagy 2022-ben készített fényképek/kisvideók küldhetők be. Kettő, ifjúsági (12-18 éves korig) és felnőtt kategóriában indulhatnak a pályázók, makró, tájkép fotókkal vagy kisvideóval (max. 15 másodperc).

A pályázat időtartama: 2022. január és szeptember 15 között zajlik. Évszakonkénti beküldési határidő: ősz 2022. január 30. ; tél 2022. március 31.; tavasz 2022. június 30.; nyár 2022. szeptember 15. A pályamunkákat a fotopalyazat@kefag.hu e-mail címre várják. Eredményhirdetést az Erdők Hetén, az arborétum jubileumi rendezvényén tartják meg.

Az alkotásokat szakértő zsűri bírálja el, emellett szeptember 16-20. között közönségszavazás is lesz a Kecskeméti Arborétum és a Vackor Vár Erdei Iskola Facebook oldalain. Bővebb információ a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari ZRT honlapján található.  írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

Ha tetszett a cikk, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek