Négy nőt támadott meg Zuglóban és Angyalföldön – hat év börtön

A bíróság első fokon hat év börtönre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki négy nőt támadott meg az éjszakai órákban, az ügyészség szerint a büntetés jelentős súlyosítása indokolt.

A vádirat lényege szerint a vádlott, egy huszonhat éves férfi, 2017 szeptembere és 2018 januárja között a XIII. és a XIV. kerületben, az éjszakai órákban, egyedül közlekedő nőket kezdett követni, leszólította őket és tüzet vagy cigarettát kért tőlük, majd megtámadta őket. A férfit három esetben az a cél vezérelte, hogy szexuálisan bántalmazza a sértetteket, ezt meg is kezdte, két esetben azonban nem érte el a célját a sértettek ellenállása miatt. Volt olyan sértett, aki a támadástól súlyos sérüléseket szenvedett. Az egyik sértett felcsalta a vádlottat a lakásába, hogy az élettársa a segítségére kelhessen, ez meg is történt, a támadó elmenekült. Egy másik nőtől a férfi a cigarettáját vette el erőszakkal.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfival szemben többrendbeli – egyes esetekben kísérleti szakban maradt – szexuális erőszak bűntette, rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki vád szerint és halmazati büntetésül hat év börtönbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a kerületi ügyészség a büntetés jelentős súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be.

A vádlott letartóztatásban van.

ugyeszseg.hu

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek