Negyven előadással pörgeti fel a nyarat a salgótarjáni Zenthe Színház

Féléves kényszerszünet után újrakezdi országjárását a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

A társulat augusztus 20-ig a tervek szerint 40, székhelyén kívüli felkérésnek tesz eleget: az előadás-helyszínek között  megtalálhatóak neves szabadtéri fesztiválok és a Déryné Programban résztvevő községek-városok, de elmaradt vendégjátékaik pótlását is megkezdik. Mindamellett a színház két, Koltai Róbert fémjelezte produkciója is 50. előadását ünnepelheti a nyár folyamán. A színház igazgatósága egy salgótarjáni, szabadtéri fesztivál elindításán is munkálkodik.

A soron következő három hónapban negyven vendégjáték vár Nógrád megye színházára. A helyszínek között neves szabadtéri fesztiválok és turisztikai desztinációk is álhatók, úgymint – a teljesség igénye nélkül – a szentendrei Skanzen, a Városházi Esték (Békéscsaba), a Muzsikál az Erdő (Mátra), a Kultkikötő (Balatonboglár), az Agria Játékok (Eger), az Esztergomi Várszínház, a Mandala Nyár (Nyíregyháza), valamint a Szarvasi Vízi Színház. Emellett a társulat megfordul Sárvár, Gyöngyös, Jászberény, Nagykőrös és Sajószentpéter szabadtéri színpadain is. Turnézni fognak a Déryné Program Országjárás Alprogramja keretében, főként Molnár Ferenc „Az ördög” és Mikszáth Kálmán „Szent Péter esernyője” című darabját viszik színre az ország legtávolabbi járásaiban. Például Edelényben, Zalaszentgróton vagy a Békés megyei Szeghalomban. A budapesti Szkéné Színházban (Amit akartok – Vízkereszt), Szekszárdon (Tündérlaki lányok) és Cegléden (Lovagias ügy) a Zenthe Ferenc Színház egyes elmaradt előadásai is pótlásra kerülnek.

A Koltai Róbert, a társulat emblematikus vendégművésze főszereplésével sikerre vitt „Képzelt beteg” és „Lovagias ügy” című produkció is szép jubileumához érkezik idén. Júliusban előbbi Balatonbogláron, utóbbi Egerben ünnepeli 50. előadását.

Ha mindez még nem volna elég, a Zenthe Ferenc Színház természetesen szűkebb pátriája közönségét is szeretné kiszolgálni: a teátrum vezetése gőzerővel dolgozik egy 2021 augusztusi, salgótarjáni szabadtéri fesztivál elindításán, amelyen legsikeresebb előadásaik, valamint a Tamási Áron „Énekes madár” című művéből készült színdarab premierjét mutatnák be a megyeszékhelyen.

Kiemelt fotó: Zenthe Ferenc Színház / Tamási Áron: Énekes madár

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook

 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek