Neil Gaiman új gyerekkönyve októberben érkezik

Neil Gaiman egy 10 éve papír fecnire vetett történetet ásott elő és bővített könyvvé, amely szólhat „mindenkinek minden korosztályból, aki szereti a kalózokat, a főzést, a hencegést és/vagy a fánkot”.

Az Amerikai istenek és a Sandman képregények szerzője újból összeállt a díjnyertes brit illusztrátorral, Chris Riddell-el az októberben megjelenő Pirate Stew verses gyerekkönyvhöz. A páros korábban már együtt dolgozott A temető könyvén, a Szerencsére, a tejen és a Coraline-on is.

Gaiman 2009-ben írta a könyv alapötletét, majd a papírdarabot sokáig a pénztárcájában hordta érintetlenül. Mikor a fia két éves lett, szeretett volna neki írni egy könyvet, melyet felolvashat neki, és így esett a választása a pénztárcájában hordott verses kezdeményre.

A temető könyve az egyetlen ifjúsági regény, amely elnyerte a Carnegie és a Newbery Medal-t a legjobb gyerekkönyvért, Chris Ridell pedig az egyetlen illusztrátor, akit háromszor tüntettek ki a Kate Greenaway Medal-lal.

Forrás: The Guardian


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek