Nem bírt leállni volt felesége zaklatásával

Az Érdi Járási Ügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint több, családtagjai ellen elkövetett bűncselekmény után sem hagyott fel volt felesége zaklatásával és az eddig vele szemben alkalmazott távoltartásokat semmibe véve folytatta magatartását.

A házaspár már tíz éve elvált, de megosztva használják a családi házukat.

A férfival szemben már többször is folytattak büntetőeljárást családja sérelmére elkövetett cselekmények miatt.

Csak idén már két ízben is elrendeltek vele szemben távoltartást, mert nem tudott békésen együtt élni a megosztott ingatlanon a többi családtagjával.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. április 21. és június 9. között – a vele szemben legutóbb elrendelt távoltartás hatálya alatt és annak ellenére – rendszeresen kereste a kapcsolatot hol személyesen, hol telefonon volt feleségével. Ezen alkalmakkor trágár szidalmakat vágott a fejéhez és több ízben is megfenyegette azzal, hogy megöli. Volt olyan eset is, amikor ezen kijelentései mellett szétrúgta a sértett külön lakrészét lezáró ajtót is.

Az elkövetőt folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette és rongálás vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Tekintettel arra, hogy a korábban elrendelt távoltartások ellenére cselekményeit ismétlődő jelleggel folytatta, az Érdi Járási Ügyészség a bűnismétlés és a tanúk befolyásolásának veszélye miatt indítványozta letartóztatásának elrendelését.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek