Nem csak térkövek: megújult Tiszafüred főtere

Száznál több fa, és nagy vízfelület is már a város éke.

Elkészült Tiszafüred új főtere; a több mint félmilliárd forintos beruházás túlnyomórészt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból valósult meg – közölte a város polgármestere hétfőn az MTI-vel. Ujvári Imre (Fidesz-KDNP) elmondta: a modern és esztétikus, térkövezett főtéren egy látványos, fény- és hangjátékkal is felszerelt, 227 négyzetméteres szökőkút is található, 52 négyzetméteres vízfelülettel.

Hozzátette, a beruházás során kialakítottak egy sétányt a Kiss Pál út és a Belsőfokpart út között – ezen a területen zöldségpiac létesült –, valamint egy kávézót. A fejlesztés része volt a Városliget közpark átalakítása is, itt 1500 négyzetméteres bekerített játszóparkot építettek, utcabútorokat helyeztek el, és parkolót hoztak létre a víztorony lábánál a szakemberek.

A beruházás során létesült továbbá egy 200 négyzetméteres dísztó vízeséssel, egy 142 négyzetméteres főépület tetőterasszal, valamint 50 kandelábert, 16 kamerát telepítettek – sorolta a polgármester. Ujvári Imre kiemelte: több mint kétszáz négyzetméteren jött létre új zöldfelület, több mint százhúsz fát, ezen kívül cserjéket, virágokat is ültettek.

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek