Nem hagyták jóvá a Most-Híd nemzetiségi iskolákról szóló törvényjavaslatát

Elutasították a parlamenti képviselők a Most-Híd törvényjavaslatát, amely a nemzetiségi iskola fogalmának meghatározását, s az ebbe a kategóriába tartozó intézmények megjelölését indítványozta.

“Az oktatási törvény mostanáig nem fordított kellő figyelmet a nemzeti kisebbségek iskoláinak konkrét, sajátos igényeire.” – fogalmaztak a módosítás előterjesztői, akik szerint a törvény csupán egyes rendelkezéseiben, és csak részben említi azokat a problémákat, amelyek az ilyen iskolákban felmerülhetnek.

Rámutattak, hogy a törvény jelenlegi formájában nem szabályozza a nemzeti kisebbségi oktatás feltételeit. Ezt a hiányosságot lett volna hivatott orvosolni a törvénymódosítás. A javaslat célja a nemzetségi oktatás kereteinek, valamint azoknak a sajátosságoknak a meghatározása lett volna, amelyek ezeket az intézményeket megkülönböztetik a többi iskolától.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek