Nem helyezték szabadlábra az öt gyilkossággal vádolt H. Lehelt

Nem helyezte szabadlábra a bazini Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) szenátusa az 5 gyilkosság elkövetésével vádolt H. Lehelt. A bíróság elutasította a vádlott hétfőn benyújtott kérelmét. A döntés nem jogerős, a vádlott panaszt nyújtott be ellene.

Az őrizetben tartás okai továbbra is fennállnak, ezért a bíróság elutasította a kérelmet. H. Lehel azzal érvel, hogy jogellenes a fogva tartás és azóta húzódik az eljárás, hogy 2020 szeptemberében vádat emelt a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze. A főtárgyalást március 30-ra napolta el a bíróság.

A Sátor-banda több tagját is kihallgatják 7 további vádpontban. A gyilkosságok elkövetése mellett H. Lehelt bűnözői csoport támogatásával is vádolják, valamint azzal, hogy 45,5 millió szlovák koronát lopott el egy dunaszerdahelyi széfből. Az áldozatok között van a banda egykori vezére, Sátor Lajos is, H. Lehel 2010-ben beismerte a gyilkosságot. Sátor holttestét még nem találták meg, a tettesek állítólag többször kiásták és máshová vitték a maradványokat.

Több strómant is meggyilkoltak, és egy másik bandavezért, Reisz Andrást is. Őt H. Lehel a vád szerint 2006-ban gyilkolta meg. 2003-ban lelőtte Karika Csabát, a holttestet feldarabolta és húsdarálóban ledarálta. Az áldozatokat a Dunaszerdahely melletti Csótfán temette el.

Külhon | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: TASR, ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek