Nem ismerte a magyar határt az indiai mutáns

Két ember kapta el, egyikük került csak kórházba

Magyarországon is jelen van a koronavírus indiai mutációja – jelentette be az operatív törzs pénteki tájékoztatóján az országos oltási munkacsoport vezetője, György István az Index szerint.

Utána Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondta: a vírus nem ismer országhatárokat, várható volt, hogy megjelenik az indiai vírusvariáns. Mint mondta, nem tudják, hogy a két fertőzött honnan kapta el a koronavírus ezen variációját, nem jártak külföldön. Müller Cecília 2021. május 28-án

Állapotuk nem súlyos, csak az egyik beteg van kórházban, de lélegeztetőgépre ő sem szorul. A tiszti főorvos hangsúlyozta: egyre több publikáció jelenik meg arról, hogy az oltóanyagok védelmet nyújtanak a variánsok ellen. Müller Cecília nyomatékosította, hogy oltassák be magukat azok is, akik még nem tették.

A tiszti főorvos elmondta: a koronavírus szennyvízben mért örökítőanyagának koncentrációja jelentősen csökken. Végezetül arról számolt be, hogy egy amerikai tudományos lapban megjelent a Sinopharm-vakcina vizsgálati eredménye, mely szerint a kínai oltóanyag hatásossága 73–78 százalékos.

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Facebook

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek