Nem káros az egészségre a zavaros ivóvíz

A zavaros ivóvíz problémája Cseklészen (Bernolákovo) kívül Szencet, Pozsonyivánkát (Ivanka pri Dunaji), Tótgurabot (Slovenský Grob), Horvátgurabot (Chorvátsky Grob) és Magyarbélt (Veľký Biel) is érinti – erősítette meg kedden a Pozsonyi Vízügyi Társaság (BVS) egy állásfoglalásban.

A probléma megoldásával a múlt hét óta foglalkozik a pozsonyi vízművek. A település egyes lakosai kétségeiknek adtak hangot a szociális hálón a BVS állításával kapcsolatban, amely szerint a zavaros víz nem ártalmas az egészségre.

Alexandra Maszayová, a BVS szóvivője elmondta: múlt hét kedden, július 30-án a térségben vízvezetékcserére került sor. Egy hiba következtében a csővezetékek belső faláról a vízáramba kerültek a lerakódott ásványi anyagok, főleg mangán és vas, s ez okozta a víz zavarosságát. A BVS a honlapján és a hangosbemondókon keresztül is tájékoztatta a lakosokat, hogy a zavarossá vált ivóvíz nem káros az egészségre, bár megváltozott az íze és a színe.

A Pozsonyi Regionális Közegészségügyi Hivatal soron kívül mintákat veszn az ivóvízből, és azokat laboratóriumi körülmények között fogja megvizsgálni. Ezt követően döntenek a további lépésekről.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek