Nem kerül börtönbe a Vámszedő III-akció három gyanúsítottja

A szlovák Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) szombaton nem vette őrizetbe a Vámszedő III-ügy (Mýtnik III) 3 gyanúsítottját, közöttük a szlovák pénzügyminisztérium volt államtitkárát, Radek Kurucot – erősítette meg Katarína Kudjaková, a Speciális Büntetőbíróság szóvivője.

Az ügy nyolc gyanúsítottja között Radek Kuruc, a pénzügyminisztérium volt államtitkára, Daniel Čech a Pénzügyi Igazgatóság egykori alelnöke, Denisa Židová, az igazgatóság jogi segítségnyújtásáért felelős osztályának volt igazgatója, valamint Kornélia Černá az igazgatóság közbeszerzési osztályának volt igazgatója is szerepel.

Az ügyész a legszigorúbb büntetés kiszabását szorgalmazta, Čech esetében azonban visszavonta azt, miután a Pénzügyi Igazgatóság volt alelnöke együttműködött a hatóságokkal. Kuruc, Židová és Černát őrizetbe vételét nem tartotta indokoltnak a Specializált Büntetőbíróság.

A döntés nem jogerős, az ügyész fellebbezett ellene. Az ügy a Legfelsőbb Bírósághoz kerül, amelyről augusztus 16-án döntenek majd.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek