Nem kínálták meg a whiskyből, kirabolta őket

2019. július 22-én rendelte el Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája annak a férfinak a letartóztatását, aki Kazincbarcikán, egy játszótéren szórakozó baráti társaságtól akart whiskyt szerezni.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2019. július 19-én, az esti órákban egy kazincbarcikai játszótéren szólította meg a sértettet, hogy kínálja meg a nála lévő whiskyből. A sértett elhárította a kérést, mivel azt nem egyedül, hanem a szintén helyszínen tartózkodó barátaival vásárolta. A gyanúsítottnak nem tetszett a visszautasítás, megfenyegette a sértettet, majd verekedni kezdtek. Ennek során a gyanúsított egy alkalommal meg is rúgta a sértettet. Dulakodásuknak egy harmadik személy vetett véget.

Ezt követően a gyanúsított a baráti társaság által közösen vásárolt italokat magához vette, majd távozott a helyszínről. A bűncselekménnyel okozott kár körülbelül 11.000,- forint.

A gyanúsítottal szemben rablás elkövetése miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségének megállapítása esetén 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A kiszabható büntetés mértéke alapján feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított egzisztenciális helyzete, életmódja is arra enged következtetni, hogy a letartóztatás mellőzése esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A bíróság mindezen indokok alapján a férfi letartóztatását rendelte el 2019. augusztus 22-ig.

A bíróság végzése véglegessé vált, az ellen nem jelentettek be fellebbezést.


Hasonló cikkek