Nem lép koalícióra az MKP és a MOST-HÍD

A Most-Híd elutasította a választási koalíció létrehozását a Magyar Közösség Pártjával, de az MKP így is mindent megtesz annak érdekében, hogy jövő évi parlamenti választásokon megugorja a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt – jelentette ki keddi pozsonyi sajtótájékoztatóján Menyhárt József. 

Menyhárt szerint a koalíció elutasítása rossz hír a felvidéki magyar közösségnek. Az MKP elnöke elmondta, nagyon sajnálja, hogy tegnap a Most-Híd elnöksége 37 nemmel elutasította a közös magyar képviselet lehetőségét. Mint hozzátette, a közeljövő mutatja majd meg, hogy ki jön ebből jól ki, s ki rosszabbul, egy azonban biztos: a fekete leves még hátravan, és a felvidéki magyar közösségnek lesz nehezebb a dolga, hiszen a megosztottságunk továbbra is megmarad.

“Több szakaszban tárgyaltunk, és úgy érezzük, mi mindent megtettünk, hogy megállapodjunk. Mi nem magyarázzuk a bizonyítványt. Azért ragaszkodtunk végig az 50%-os arányhoz a tárgyalások során, hogy egyrészt a ránk adott voksokat hatékonyan megjelenítsük, másrészt azért, mert a civil szféra részére is szerettünk volna arányosan helyeket biztosítani.” – mondta el Menyhárt József.

Menyhárt József – sajtónyilatkozat

Közzétette: ma7.sk – 2019. augusztus 27., kedd

Forrás: ma7.sk

Fotó: Bodó Károly


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek