Nem lesz sörfesztivál Miskolcon

Öt éven keresztül rendezte meg Hajdú Péter és stábja a Miskolci Sörfesztivált. Az ismert tévés Facebook-oldalán üzente a miskolciaknak, hogy nem szervezi meg többé a népkerti rendezvényt, mivel az önkormányzat nem hosszabbította meg a szerződésüket.

Hajdú Péterék célul tűzték ki 5 évvel ezelőtt, amikor megálmodták a Miskolci Sörfesztivált, hogy ez legyen az ország legnagyobb sörfesztiválja. Öt év alatt több, mint 300 ezer látogató fordult meg a rendezvényen, 120-nál is több fellépő adott koncertet és sok ezer liter sör fogyott. Olyan neves külföldi sztárokat is köszönthettünk Miskolcon, mint DJ Bobo, Alphaville, Boney M, La Bouche, Haddaway, Sabrina, Mr. President, Samatha Fox, REDNEX, Thomas Anders és a Modern Talking.

A miskolci önkormányzatnál későbbre ígértek választ a sörfesztivál sorsát illetően. Köztudott: a népkerti helyszín sokaknak nem tetszett, mivel késő éjszakába nyúltak az igen hangos koncertek a belvárosban.

A Blikk interjút készített Hajdú Péterrel, melyben rákérdeztek, hogy miért lett vége a sörfesztiválnak.

– Lejárt a szerződésünk, és egészen egyszerűen nem hosszabbították meg velünk. Öt évvel ezelőtt megálmodtuk ezt a fesztivált, ez volt a célunk, hogy Magyarország legnagyobb sörfesztiválja legyen, ami a miskolci közönségnek köszönhetően meg is valósult.

– felelte Hajdú Péter.

Vélemény, hozzászólás?