Nem tetszik a kormánynak a PDSZ újabb akciója

A kötelező nyitás ellen lépett fel a szakszervezet.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) a koronavírus-járvány legnehezebb időszakába is a kormánnyal való konfliktuskeresés az elsődleges, ami egyszerre felelőtlen és sajnálatos – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton, a Facebookon. Gulyás Gergely bejegyzésében arról is írt, miért tartja károsnak, „ha egy érdekképviselet ellenzéki pártnak képzeli magát”.

Kiemelte, a kabinet szerdai ülésén döntött a tanárok soron kívüli oltásáról, ezért „joggal gondolhatnánk, hogy a PDSZ elégedett, ha a kormányt nem is, legalább saját magukat megdicsérik: követeléseik teljesültek”. A szakszervezet azonban kérésének teljesítése után is a „kormányt szidalmazza és a tanárokat próbálja – egyébként sikertelenül – az iskolák több mint három hét múlva esedékes nyitása ellen hangolni” – fejtette ki Gulyás Gergely.

Hangsúlyozta, sokan vannak, akik a tanárokhoz hasonlóan munkájukból adódóan naponta sok emberrel találkoznak és nem jutnak soron kívül oltáshoz. A jövő nemzedékek oktatása és nevelése kétségkívül az egyik legfelelősségteljesebb feladat, ezért volt indokolt a PDSZ kérése és a kormány döntése – tette hozzá a miniszter. Gulyás felidézte, a PDSZ február végén levélben kérte a miniszterelnököt az iskolák bezárására és a digitális munkavégzés elrendelésére valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén.

A kormány egy héten belül ennek megfelelő döntést hozott – írta a tárcavezető, megjegyezve azt is, hogy a PDSZ akkori levelében rögzített álláspontja szerint, „ha a zárást követően sor kerül az ágazatban dolgozók beoltására; és szigorú járványügyi protokollokkal felvértezve újra megnyitjuk az intézményeket, akkor nem csak az általános, de a középiskolások is visszatérhetnének a padsorokba”.

Gulyás Gergely megerősítette, a már regisztrált tanárok április 1-3. között, a később regisztrálók április 8-10. között részesülhetnek az oltásban, majd április 19-én nyitnak az iskolák.

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek