„Nem tudja” a szocialista képviselő, hogy került a cigaretta a kocsijába

Dugig volt az autója csomagtartója csempészett cigarettával, de Legény Zsolt volt MSZP-s képviselő azt állítja, nem tudja, hogy került oda. Az ellenzéki párt etikai tanácsának korábbi elnöke szerint ő volt a legjobban megdöbbenve.

Egy fekete lepedővel volt letakarva az az óriási mennyiségű csempészcigaretta, amit a volt MSZP-s képviselőnél találtak az ukrán határőrök.

Mint ismert, a vámhatóság azért állította félre a politikust a Beregsurány–Luzsanka határátkelőnél csütörtökön, mert gyanússá vált, hogy az ukrajnai akkreditáció nélkül érkező Legény diplomata-útlevelet mutatott fel, de autóján nem volt diplomatarendszám. Amikor megkérték, hogy nyissa ki a csomagtartóját, diplomáciai védelemre hivatkozott, ezért a határőrök kihívták a magyar konzulátus képviselőit. Ezután bukkantak rá a csempészárura.

Az MSZP rövid közleményben tudatta, hogy a cigarettacsempészet közben tetten ért Legény Zsolt csütörtökön este lemondott minden párttisztségéről és kilépett a szocialista pártból.

Legény aztán próbálta megmagyarázni a történteket: „Én voltam a leginkább megdöbbenve, tele volt cigarettával. (…) Nem tudom, hogy került bele az autóba” – mondta a volt MSZP-s, aki egy évekkel ezelőtti szabolcsi dohánytermesztők érdekében tartott sajtótájékoztatón tette fel a kérdést, hogy “Hol a dohány?”

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára korábban a közösségi oldalán közölte, hogy az MSZP kérésére volt diplomata-útlevele Legény Zsoltnak, mert a baloldali párt szerint szakértőként segítette a külügyi kapcsolatokat.

„Az útlevelet azonnali hatállyal visszavontuk. Azt, hogy a cigarettacsempészet mennyiben segíti a baloldal »külügyi kapcsolatait«, nem pontosan értem”– írta.

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István szerint az elmúlt hónapok botrányai jól mutatják, hogy a járványhelyzetben mit is tett a baloldal.

„Kamuvideót készített, áramot lopott és cigit csempészett, még annak kell örülnünk, hogy a karácsonyfa alól a karácsonyi ajándékot nem fogják kilopni. A viccet félretéve az ügy egészen felháborító, de ugyanakkor jól mutatja a baloldal valódi lényegét: semmi mást nem tudnak, csak lopni, csempészni és kamuzni” – fogalmazott Hollik István.

Sebestyén Márta

Forrás: hirado.hu


Hasonló cikkek