„Nem vagyok kritikai művész”

„Hagyományos, a szépséget szem előtt tartó művésznek gondolom magam, korszerűséggel és aktuális divatokkal nem foglalkozom” – mondja a Salföldön élő Somogyi Győző festőművész. Az először megrendezett, a közönséget augusztus 8. és 11. között váró Kővágóörsi Művészeti Napok különlegességéről, metszeteiről és a hagyományőrzésről beszélgettünk vele.

– Mi adja a Kővágóörsi Művészeti Napok egyediségét?
– Kővágóörsön korábban főleg csak falunapokat tartottak. Most egy hivatásos szervező a színvonalas vendégművészekkel együtt próbálkozott, hogy minden a lehető legjobban történjen. A település kitűnő adottságainak köszönhetően úgy gondolom, a rendezvény sikerre van ítélve.

– Környező művészeket toboroztak, vagy mindenhonnét igyekeztek elhívni egy-egy fellépőt?
– Is-is. Itt, a Káli-medencében nagyon jó törekvés, hogy nem csinálunk nagyobb fesztivált, mint amit a település elbír. Például Kapolcs kicsit már monstrum nekünk. A Kőfeszten előre elképzelt irányt követnek a rendezvények, tehát nem minden ízlést kielégítő vegyes felvágottban gondolkodtunk. Ez a két meghatározó dolog már biztosítja, hogy színvonalas, egyedi, magunkénak érezhető fesztivál a Kővágóörsi Művészeti Napok.

A teljes cikkért kattintson IDE!


Hasonló cikkek