Nem volt jogsija, de eltiltották a járművezetéstől

Avatar

A kazincbarcikai rendőrök előállították azt a férfit, aki a 26-os számú főúton érvényes vezetői engedély nélkül, a megengedett legnagyobb sebességet jelentősen meghaladva közlekedett egy autóval.

A Sajókazai Rendőrőrs járőrei 2020. augusztus 5-én a reggeli órákban a 26-os számú főúton (Sajóbábony közelében) végeztek sebességellenőrzést. A mérőeszköz az egyik közlekedő autó esetében – a maximálisan megengedett 90 km/óra helyett – 141 km/óra sebességet detektált, amelyet követően a rendőrök a járművet megállították.

Az igazoltatás során kiderült, hogy a sofőr vezetői engedéllyel sem rendelkezik.

A járőrök a férfit a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra előállították, ahol engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt 90.000 forint pénzbírsággal sújtották, illetve 5 hónapra a járművezetéstől is eltiltották. Ezen túlmenően a sebességtúllépés miatt 60.000 forint bírságot is kiszabtak.

A közúti ellenőrzések célja a kiemelt közlekedési szabálysértéseket szándékosan elkövető sofőrök kiszűrése, ezzel a közlekedésbiztonsági helyzet érzékelhető javítása. Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg vagy veszítsék életüket az utakon.

„… hogy mindenki hazaérjen!”

police.hu


Hasonló cikkek