Németh Antal marad a DAC vezetőedzője

Németh Antal irányítja a DAC-ot az új, 2021/22-es szezonban is. A 47 esztendős magyarországi tréner az előző idény rájátszásában, 5 fordulóval a bajnokság vége előtt lett a a sárga-kékek vezetőedzője, amellyel 4 győzelmet és 1 döntetlent ért el.

Németh Antal tavaly júniusban, az akkori vezetőedző, Bernd Storck asszisztenseként érkezett Dunaszerdahelyre. Összesen tehát már 37 bajnoki találkozón, három Európa-ligás meccsen és hat Slovnaft Cup-beli összecsapáson ült a DAC kispadján. „Hatalmas megtiszteltetés és egyben nagy kihívás számomra a felkérés. A DAC csapata az elmúlt években folyamatosan, néha nagyobb, néha apróbb léptekkel haladt előre. Kollégáimmal minden erőfeszítésünkkel, tudásunkkal és szakmai-emberi alázatunkkal azon fogunk dolgozni, hogy ez a folyamat ne szakadjon meg, és a klub felfelé ívelő pályája töretlen legyen. Amikor elképzelem a játékunkat, egy harcos, lendületes, tudatosan játszó csapatot látok magam előtt. Nagyon bízom benne, hogy a járvány elmúltával a játékosok, stábtagok, a vezetőség és a szurkolók együtt tudnak majd örülni a DAC sikereinek” – jelentette ki a klub élvonalbeli történelmének 27. vezetőedzője.

Németh Antal Budapestről származik. Az aktív játékos-pályafutása során hazájában a magyar másodosztályig jutott, majd az új-zélandi élvonalban futballozott. Hazatérését követően a budaörsi fiataloknál kezdte a tréneri hivatást, kipróbálhatta magát a Magyar Labdarúgó-szövetség Pest Megyei igazgatóságának a szakmai igazgatójaként is, ahol a 6-14 éves korosztályokért volt felelős. Emellett a Vasas SC Budapest alá tartozó Kubala Akadémia sportigazgatójaként is dolgozott. Ezután Magyarország ifjúsági korosztályos válogatottjainál tevékenykedett. A tizenhét- és tizenkilenc évesekkel bejutott az Európa-bajnoki selejtezők Elitkörébe. A Csallóközbe való érkezését megelőzően pont az U17-es gárdát vezette. Tapasztalatait az edzőképzés folyamatában is kamatoztatta, Magyarország 7 megyéjében oktatta a C licencért folyamodókat. Németh Antal a legmagasabb edzői képesítéssel, a Pro licenccel rendelkezik.

„Antal a megfelelő edző, aki számára mindig a klub érdeke szerepel az első helyen és aki ezzel összhangban irányítja majd napi szinten a csapatot, a játékosokat és a többi stábtagot is. Már nagyon várom a vele való együttműködés folytatását.” – mondta a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Németh Antal mellett Martin Raška kapusedző és Gábriš Csaba erőnléti edző is folytatja a munkát a DAC-ban. A klub még a segédedző pozíciójára keresi az erősítést.

A klub új videóelemzője a 23 éves angol Tristan Thomas lett, aki a múltban a Bayern München akadémiáján, továbbá Angliában és Svédországban is dolgozott. A legutóbbi idényt a Slavia Praha és a České Budějovice vezetőedzőjének tanácsadója volt.

Kövessen minket: Facebook

Külhon | Pannon Hírnök

Forrás: parameter.sk, dac1904.sk

Fotó: Cséfalvay Á. András


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek