Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Nemzeti Dalaink címmel játékot hirdetett az Operaház

Játékra invitálja a fiatalokat a Magyar Állami Operaház. Mindennap énekelni hívják az iskolai vesztegzár idején otthon tartózkodó diákokat.

Játékra invitálja a fiatalokat a Magyar Állami Operaház. Mindennap énekelni hívják az iskolai vesztegzár idején otthon tartózkodó diákokat.

A koronavírus miatt most nincsenek operaelőadások, ám a művészek vállalkozó kedvét ez a kényszerleállás sem törte meg. Hétfőn elindítottak egy új kezdeményezést. Minden nap az Operaház más-más énekese vesz fel videóra egy könnyen megtanulható népdalt, melyet az Opera közösségi oldalain túl (Facebook, YouTube) bemutat az M5 televíziós csatorna, valamint a papageno.hu oldalon is  látható reggel 8 órakor.

Az első ilyen videó Cser Krisztián operaénekessel készült:

 

A feladat nagyon egyszerű és nyerni is lehet vele. Az a diák, aki az adott napon este 20 óráig elküld az Operának egy telefonnal készített videót, melyen ő maga énekli az aznapi dal egy versszakát, sorsoláson vesz részt. Másnap reggel megtudhatja, ő lett-e a napi nyertes. Ha igen, akkor videóját felteszik az Opera YouTube-csatornájára, és a friss feladvány mellett az ő dala is leadásra kerül. A nyertesek ezen felül meghívást kapnak az Eiffel Műhelyház hivatalos átadóünnepségére, ahol az Opera Gyermekkarával együtt énekelhetik a Himnuszt, szüleik pedig a nézőtérről élvezhetik gyermekük fellépését.

A szervezők a telefonos videókat e-mailben várják az info@opera.hu e-mail-címre. Fontos tudnivaló!!! A videó elküldése egyben automatikus hozzájárulást is jelent annak feltöltésére és sugárzására.

(Nyitókép: Herman Péter)

További cikkek