Nemzeti konzultáció indult a “brüsszeli” szankciókról

Nemzeti konzultáció indult a “brüsszeli” szankciókról, megkezdődött az új nemzeti konzultációs kérdőívek postázása. A kormányzat azokról az Oroszországgal szembeni büntető intézkedésekről várja a lakosság véleményét, amelyekről azt állítja, hogy nem működnek, és amelyeket eddig rendre megszavazott.

 

Az európai uniós szankciókról szóló nemzeti konzultáció kérdõíveit kézbesíti egy postás Budapesten 2022. október 14-én. MTI/Balogh Zoltán

 

Magyarországon szokás, hogy többségi vagy teljes nemzeti egyetértést hozzanak létre

 

Az íven hét kérdés szerepel Oroszországgal szemben már bevezetett, illetve tervezett szankciós lépésekről, illetve azok következményeiről. A kérdőív visszaküldése ingyenes, a feladási határidő 2022. december 9.

A már korábban bejelentett nemzeti konzultációról Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban elmondta: “Magyarországon szokás, hogy megtalálják a politikai eszközét annak, hogy egy többségi vagy egy teljes nemzeti egyetértést hozzanak létre, amivel aztán a kormány sokkal jobban tud gazdálkodni a brüsszeli csatákban, mintha ez nem lenne a kezében.”

A magyar miniszterelnök azt állította: az Oroszország elleni szankciókat nem demokratikus módon vezették be, az “a brüsszeli bürokraták és az európai elit döntése volt”. Megjegyzendő, hogy Magyarország eddig mind a nyolc szankciós csomagot megszavazta, bár voltak területek, amelyek alól mentességet kapott.

 

Az európai uniós szankciókról szóló nemzeti konzultáció kérdõíveit kézbesíti egy postás Budapesten 2022. október 14-én. MTI/Balogh Zoltán

 

A kormány az alábbi kérdésekre vár választ az emberektől:

 

Ön egyetért-e a brüsszeli olajszankcióval?

Ön egyetért-e a gázszállításokra vonatkozó szankcióval?

Ön egyetért-e a nyersanyagokra vonatkozó szankcióval?

Ön egyetért-e a nukleáris fűtőelemekre vonatkozó szankcióval?

Ön egyetért azzal, hogy a paksi beruházásra is terjedjenek ki a szankciós intézkedések?

Ön egyetért a turizmus korlátozásával járó szankciókkal?

Ön egyetért az élelmiszerárak emelkedését okozó szankciókkal?

Forrás: euronews.com

Nyitókép: Nemzeti konzultáció – Megkezdődött a konzultációs ívek postai kézbesítése. Az európai uniós szankciókról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit kézbesíti egy postás Budapesten 2022. október 14-én. MTI/Balogh Zoltán.

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek