Nemzetközi hadgyakorlat Lengyelországban

Tíz NATO-tagország 17,5 ezer katonájának részvételével hadgyakorlat kezdődött Lengyelországban, a három balti államban és a Balti-tengeren.

Az Anakonda fedőnevű hadgyakorlatokat 2006 óta rendezik meg kétévente Lengyelországban, és az idén először a három balti országban – Litvánia, Lettország és Észtország – is otthont ad a manővernek.

A gyakorlat három szakaszból áll. A katonák létszámát illetően ez a legnagyobb idei lengyelországi művelet. A 2016-os varsói NATO-csúcstalálkozót megelőző Anakonda-gyakorlat viszont az észak-atlanti szövetség 23 tagállamának bevonásával, 31 ezer katona részvételével zajlott.

Az Anakonda-18 célja a NATO-tagországokbeli katonai struktúrák összehangolása. A gyakorlat során ellenőrzik a Lengyelországba és a balti országokba tavaly telepített nemzetközi zászlóaljak tevékenységét felügyelő észak-keleti hadtestparancsnoksák készültségét. A parancsnokság tervek szerint az idei év végéig éri el teljes készültségét, székhelye az északkelet-lengyelországi Elblag.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek