Népességarányosan Nógrád megyében haltak meg legtöbben koronavírus-fertőzéssel

A hivatalos kormányzati “koronavírus portál” eddig nem ismert, megyei bontású adatokat tett közzé. Ebből pedig kiderült, hogy az elhunytak száma alapján ugyan a legtöbben Budapesten haltak meg koronavírus-fertőzéssel, népességarányosan viszont Nógrád megyében szedte a legtöbb áldozatát a járvány.

Az elhunytak száma alapján Nógrád megye a tizenkettedik helyen állt november 24-én 125 halottal, míg a fővárosban haltak meg a legtöbben, szám szerint 999-en. Viszont ha a népességarányos halálozásokat nézzük, akkor kiderül, hogy Nógrád megye hozza a legmagasabb számokat: 100 ezer főre 66 koronavírus-betegségben elhunyt jut.

Mindeközben a 47. heti vizsgálati adatok alapján a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Székesfehérváron az emelkedett kategóriába került a Nemzeti Népegészségügyi Központ november 25-én frissített adatai szerint. Vagyis a nógrádi megyeszékhelyen, Salgótarjánban a megbetegedések számának növekedésére lehet számítani az elkövetkező napokban.

Kiemelt kép: koronavirus.gov.hu


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek