Népszerűek a nagyváros környéki ingatlanok

A nagyvárosok környéke áll az érdeklődés középpontjában az ingatlanpiacon – emelte ki az Otthon Centrum elemzési vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Soóki-Tóth Gábor elmondta, az Otthon Centrum negyedszer vizsgálta a 25 ezer főnél népesebb magyar városokat életminőség szempontjából. Figyelembe vettek társadalomstatisztikai mutatókat és olyan objektív tényezőket, mint az egészségügyi ellátás, a munkaerőpiaci helyzet vagy az oktatás, ami a családok és a lakáskeresők számára fontos lehet.
A felmérésben Budapesten a belváros és a várnegyed, vidéki városok közül pedig Eger és Veszprém áll a rangsor élén. Ezekben a vidéki városokban Soóki-Tóth Gábor szerint jó színvonalúak a szolgáltatások, minden elérhető és rövid az ingázási idő.
A 2019-es ingatlanpiaci tendenciák egyértelműen azt mutatták, hogy a nagyvárosok környéke volt az érdeklődés célpontjában, és 2020-ra is ez várható – fogalmazott. Hozzátette: sokan költöznek ki a városokból egyrészt az új lehetőségeknek, például a babaváró hitelnek köszönhetően, másrészt pedig azért, mert meglévő ingatlanaik értéke annyira megemelkedett, hogy az egy komoly váltást tud lehetővé tenni.
Az elmúlt évek ingatlanpiaci fellendülését az elemzési vezető szerint főleg a nagyvárosokban és Budapest belső kerületeiben a befektetői kereslet okozta.


Hasonló cikkek