Nézze meg a Star Wars elveszettnek hitt kísérőfilmjét!

Készült 1980-ban egy huszonöt perces Black Angel című fantasy, ami annyira megtetszett George Lucasnak, hogy több helyen, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban és Skandináviában A Birodalom visszavág előtt vetítették. A misztikus hangulatú, egy középkori kereszteslovagról szóló rövidfilm ezután évtizedekre eltűnt. 2011-ben előkerült egy negatív az elveszettnek hitt filmből, amit felújítottak, és immáron online is megnézhető a Csillagok háborúja díszlettervezőjének (ő alkotta meg R2D2-t és a fénykardot), A nyolcadik utas: a Halál látványtervezőjének, Roger Christiannak az első rendezése.

És nem csak hogy újból elérhető a Black Angel, egész estés filmet is forgatnak belőle. A rendező szerint 15 millió dollár elég lesz ahhoz, hogy egy epikus fantasy-t rendezzen.

Le fogok szállni a földre, a mocsokba. Azt akarom, hogy a nézők érezzék a vér és az izzadtság szagát. A harcokat sárban és esőben fogom forgatni.

nyilatkozta a Hollywood Reporternek. A rendelkezésre álló pénz mellé azért még további 100 ezer dollárt akar összegyűjteni közösségi finanszírozással, két nap alatt a kitűzött összeg több mint fele jött össze.

Roger Christian tavaly nyáron Budapesten

Forrás: Szabó Gábormiddleon24001600

Az új Black Angel-ben szerepelni fog a Szárnyas fejvadász elmélkedő replikánsaként híressé vált Rutger Hauer, illetve John Rhys-Davies , akit leginkább az Indiana Jones-, illetve A Gyűrűk Ura-filmekből ismerhetünk. A film belga, kanadai, magyar és angol koprodukcióban valósul meg, és ősszel Marokkó, Skócia, Belgium mellett Magyarországon is forgatnak majd.

Roger Christian rendezői pályafutása sajnos már korántsem volt olyan sikeres, mint az általa tervezett díszletek: a szcientológia egyházat megalapító L. Ron Hubbard regényét feldolgozó Háború a Földön hét Arany Málna-díjat nyert. Múlt ősszel még arról volt szó, hogy nagyszabású Kincsem-filmet forgat majd Magyarországon Mads Mikkelsennel, Martin Freemannel és Ed Harrisszel.

Képkocka a Black Angel című filmből

Forrás: LucasFilmmiddleon1600900

Az eredeti Black Angel John Boorman rendezőnek több ötletet is adott, hogy hogyan nézzen ki az 1981-ben forgatott Excalibur, Christian pedig Andrej Tarkovszkij hatása alatt készítette el a rendezői debütálását. Ez meg is látszik a kitartott, ködös tájképekben, vagy a víz fontos szerepében. Lassú, lírai film, de érdemes megnézni a Black Angel-t, mert visszarepít a nyolcvanas évekbe, a fantasy hőskorszakába, amikor olyan gyermekkori kedvencek készültek, mint A támadás a Krull bolygó ellen vagy a Willow.


Hasonló cikkek