NGO-levélben kérték az EU-t, hadd hozzanak még több migránst Európába

Több tucat NGO írt levelet az Európai Uniónak, melyben arra kérik a tagállamok vezetőit, engedjenek be még több illegális bevándorlót Európába.

Több mint 50 Soros-szervezettől kaptak levelet pénteken az Európai Unió vezetői, amelyben azzal vádolják őket, hogy hozzájárultak ahhoz a tragédiához, ami a szemük előtt zajlik, konkrétan ahhoz, hogy nem minden illegális bevándorlónak sikerült elérnie Európát, mert a Földközi-tengeren életüket vesztették. Hozzáteszik, hogy az elmúlt két évben 5 300 ember halt meg a Földközi-tengeren, ezért pedig az európai politikusokat hibáztatják.

Majd kitérnek arra, hogy habár Angela Merkel kancellár 2015-ben több százezer illegális bevándorlót engedett be Németországba, fájlalják, hogy a többi európai vezető nem így járt el, helyette például lezárták a kikötőket a migránsokat taxiztató hajók előtt.

Arra kérik az Európai Uniót, hogy támogassa a kereső- és mentőhajók munkáját, fogadjon el a hajók kikötésre vonatkozó intézkedéseket, valamint hagyjon fel azzal, hogy visszaszállítja Líbiába az onnan útnak indult migránsokat. Szóval konkrétan azt követelik, hogy az összes útnak indult illegális bevándorlót hadd hozhassák Európa partjaira. Mindezt az európai értékek nevében követelik.

A menekültkérelemhez való folyamodás joga és a visszaküldés tilalma többször szerepel az Európai Unió szerződéseiben, amik szintén kimondják, hogy az unió az emberi méltóság tiszteletén, továbbá a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a törvények uralmán és az emberi jogok tiszteletén alapul – áll a levélben, melyet olyan migránssimogató Soros-szervezetek írták alá, mint például a Pro Asyl, az Orvosok Határok Nélkül, az SOS Méditerranée és a Human Rights Watch.

A levelet elküldték a tagállamok igazságügyi és belügyminisztereinek, az Európai Tanács elnökének, Donald Tusknak, az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek, az uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselőnek, Federica Mogherininek, a migrációs ügyekért felelős biztosnak, Dimitris Avramopoulosnak, valamint az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) elnökének, Claude  Moraesnek, aki egyébként a brit Munkáspárt európai parlamenti képviselője is.

Az Európai Uniót rendszeresen kritizálják a Soros-szervezetek, mert visszafordítja Észak-Afrikába a Líbiából útnak indult illegális bevándorlókat. Az Afrikai Unió számítása szerint csak Líbiában jelenleg 700 ezer migráns vár a menekülttáborokban arra, hogy Európába mehessen.

Forrás: 888.hu


Hasonló cikkek