A brutális módszereiről ismert maffiózó földi maradványait találták meg Alsóhatárnál

A szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) júliusban emberi maradványokra bukkant Alsóhatár (Galántai járás) közelében. Akkor felmerült a gyanú, hogy Róbert Nigutról, az egykori kelet-szlovákiai maffiózóról lehet szó. Most a vizsgálatok eredményei is ezt igazolták.

Nigutnak 2013 augusztusában veszett nyoma, azóta a rendőrök hiába keresték. Idén július 14-én emberi csontokra bukkantak Alsóhatár közelében, a maradványokat pedig laborvizsgálatokra küldték.

A gyilkossággal az alsóhatári maffiaper vádlottjait, ifjabb Dora Ferencet és Alföldi Lászlót, valamint a Sátor Lajos-féle dunaszerdahelyi maffia egykori tagját, Bugár Györgyöt gyanúsítják. A rendőröket Alföldi vezette nyomra.

Róbert Nigut 2013-ban részt vett egy merényletben. A kassai maffiózó az Okoličány-bandához kötődik, és leginkább brutális módszereiről ismert. Az üvegszemű, Lucianónak becézett alvilági figura a világ legkeresettebb bűnözői között szerepelt.

2013 augusztusában, mielőtt eltűnt, bűntársával, Gabriel H.-val együtt éppen egy gölnicbányai (Gelnica) vállalkozót, Marián K.-t próbálták meggyilkolni a Kassához közeli Jahodnán. A gyilkosság megrendelője az ugyancsak gölnicbányai Radovan Varga volt. Niguték egy lopott BMW-vel eredtek a vállalkozó nyomába, melyet Gabriel H. vezetett, Nigut pedig menet közben egy gépfegyverrel nyúlt ki a kocsi ablakán, majd tüzet nyitott a vállalkozó autójára. Marián K. megsérült, de ennek ellenére sikerült elmenekülnie, Niguték pedig karamboloztak.

Nigut lelécelt a helyszínről, de előtte még megpróbálta a társát is megölni. Lelocsolta benzinnel, de csődöt mondott az öngyújtója, amivel azt meggyújthatta volna. Az ügyben végül Nigutot gyilkossági kísérletért 25, míg sofőrjét, Gabriel H.-t gyilkossági kísérletben való bűnrészességért 15 éves szabadságvesztésre ítélték, mindkettőjük ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Varga közben jobbnak látta, ha végleg megszabadul Niguttól, ezért 30 ezer euró fejében megrendelte ifj. Dora Ferencnél a bérgyilkos kivégzését. Ő Alföldinek, valamint az egykori dunaszerdahelyi maffiózónak, Bugár Györgynek közvetítette le Varga megrendelését. 2013 augusztusában Magyarországról hazahozták Nigutot, ifj. Dora Ferenc vízkeleti családi házának hátsó részénél parkoltak le. A nyomozati információk szerint ekkor Alföldi kiszállt az ezüst színű Škoda Octaviából, kinyitotta annak csomagtartóját, majd hátulról, az ülésen keresztül több lövést adott le egy pisztolyból a hátsó ülésen ülő Nigutra.

A holttestet Alsóhatáron, a Fekete-víz partjától nem messze egy bágerrel ásták el.

Forrás: tasr, parameter.sk

Fotó: Paraméter

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek