Nincs még hobbid? Gyorsan keress egyet!

Csupa rohanás az életünk, mindennapjainkban állandó vendég az aggodalom és a stressz. Fizikai és lelki egészségünk fenntartása érdekében elengedhetetlen, hogy rendszeres időközönként ki tudjunk szállni a szürke hétköznapok mókuskerekéből, lehetőséget adva magunknak arra, hogy – ha csak egy kis időre is, de – megfeledkezhessünk a munkahelyi problémáinkról, magánéleti gondjainkról.

Ha nincs még hobbid, azt javaslom, minél előbb találj magadnak valami olyan elfoglaltságot, ami örömmel tölt el, és végezd azt rendszeres időközönként. Ha bizonytalan vagy, ha nem tudod, mi az a foglalatosság, amiben örömödet lelhetnéd, próbálj ki minél több szabadidős tevékenységet, hogy kiderüljön, mi az, amit hosszútávon is szívesen végeznél.

Ha jó a nyelvérzéked, megtanulhatod egy másik nép nyelvét, akkor is, ha már beszélsz egy vagy több idegen nyelven. A nyelvtanulás remekül karbantartja az agyat, és javítja a memóriát.
Jó a kézügyességed? Kezdj el kötni, vagy horgolni! Ezeknek a tevékenységeknek bizonyítottan hangulatjavító és stresszoldó hatásuk van.
Ha elég kreatívnak érzed magad, kipróbálhatod például a scrapbook technikát, a gyöngyfűzést vagy az üvegfestést.
Művészi hajlamaid vannak? Remek! Ebben az esetben neked való hobbi lehet a fotózás, a festés vagy a mostanában oly divatossá vált színezés, de a hagyományos naplóírás, vagy az internetes blogolás is jó választás lehet számodra.

paint-image-797955_1920

Jó hallásod van? Tanulj meg játszani egy hangszeren!
Ha inkább a fizikai aktivitást részesíted előnyben, kezdj el sportolni. Nem muszáj rögtön felvételt kérned a helyi kosárlabdacsapatba, járhatsz jógázni, vagy vehetsz táncórákat is.
A kertészkedés kifejezetten idegnyugtató hatású tevékenység. Ha nincs kerted, az erkélyen is nevelhetsz virágokat, de akár még zöldségeket is. Ha erkélyed sincs, termessz fűszernövényeket a konyhaablakban!

planting-780736_1920

Az utazás is lehet hobbi. Nem kell rögtön világ körüli útra indulnod, biztos vagyok benne, hogy hazánkban is rengeteg olyan hely van, ahol még nem jártál.
Ha valami nyugalmasabb időtöltésre vágysz, választhatod a rejtvényfejtést, vagy elmerülhetsz a konyhaművészet világában.

Mindegy, hogy milyen tevékenységgel vonod ki magad egy időre a forgalomból, a lényeg, hogy ezt rendszeresen megtedd, és hogy örömet okozzon neked az, amit csinálsz.


Hasonló cikkek