Nincsenek tömegek a Tátrában – állítják az illetékesek

Statisztikai adatok szerint a Magas-Tátrában nincs olyan sok turista, mint ahogyan a sajtó beszámolt róla – és a fotókról tűnik.

Lucia Blašková, a  régió turisztikai szervezetének igazgatója elmondta, a Tátrában nem látni külföldi turistákat. Michal Sýkora a helyi idegenforgalmi hivatal vezetője szerint a koronakrízis ellenére sikerült felkészülniük a látogatók higiéniai ellátására.

Magastátra községének a polgármestere, Ján Mokoš szerint a fertőzöttek száma nem növekedett a régióban. A polgármester hozzátette, a parkolók alig telnek meg autókkal, illetve nem látni a nagy tömeget a tisztásokon és az üdülőközpontokban.

Ondrej Kavka, Poprád városának képviselője szerint a település viszonylag jól tartja magát, a fertőzés szempontjából pedig abszolút biztonságos. Elmondása szerint júliusban 55%-os volt a  látogatottságuk, amely a tavalyi, 2019-es évhez kevésnek tűnik. Az előző évhez képest az idén a Magas-Tátra látogatottsága a tavalyi 40%-ára esett vissza.

A tátrai vendéglátók egyetértenek abban, a legnagyobb kiesést a külföldi turisták elmaradása miatt szenvedik el. Elmondásuk szerint a Tátrában átlagban 65%-os a hazai látogatók aránya, a maradékot külföldi turisták adják. Lengyel, magyar, német és cseh kirándulókat azért idén is lehet látni a Tátra üdülőhelyein.

A látogatottság csökkenése leginkább a hegyi üdülőhelyek, felvonók és a különböző látnivalók környékén figyelhető meg. Ez a tendencia a nyár végéig sem változik már, mivel a különféle közösségi oldalak téves információkkal szolgálnak.

Forrás: ma7.sk

Fotó: Tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek