Nő a 4 évszakos gumik népszerűsége

Az összes közúti gumiabroncs fajta közül egyedül a négyévszakosok eladása bővült.

A harmadik negyedévben a személyautó- és a tehergépkocsi gumiabroncsok piaca stagnál az előző év azonos időszakához képest. Egy szegmens a kivétel: egyre nő a személyautókra gyártott négyévszakos abroncsok eladása, ahol 20 százalékos növekedést regisztráltak éves összevetésben – közölte a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége (ETRMA) gumiabroncs-eladási statisztikái alapján.

Mindemellett ez nem ellensúlyozza a piacbővülés hiányát, mert a négyévszakos abroncsok relatív népszerűsége még nem olyan volumenü, az összeladások 7-8 százalékát teszik ki jelenleg a személyautókra gyártott abroncsok piacán belül. A tehergépkocsi abroncsok szegmensében szerény 2 százalékos volt idén a növekedés 2019-hez képest, amely még így is a vártnál nagyobb mértékű, bár megjegyezték, hogy ebben benne van a készletfeltöltés is. 2021 harmadik negyedévének adatait 2020 harmadik negyedévével összehasonlítva már 1 százalékos visszaesést állapított meg a szövetség a teherabroncs fronton.

Fazilet Cinaralp, az ETRMA főtitkára szerint a 2020-as évhez hasonlóan 2021-ben is a négyévszakos abroncsok forgalmának a növekedése marad a fő húzóerő, a piac általános visszaesése mellett.

kreszvaltozas.hu

A borítókép illusztráció!


Hasonló cikkek