Nő és fiatal

Alig száz évvel ezelőtt mi nők még nem szavazhattunk. Ma pedig a világ minden demokratikus országában beleszólási jogunk van a politika alakulásába. Egy szavazat, ennyi jár nekünk négy évente. Miért mondjunk le erről?

Igazán nem sok, de mégis több mint a semmi. Azt gondolom 10 éve még nem volt ekkora tétje egy magyar szavazatnak, de a politikai pártok megosztása óta minden magyarnak el kellene menni szavazni. Én már azt is tudom, kire szavazzak.

Arra szavazok, akiben látom a magyarság iránti elkötelezettséget. Aki megpróbál segíteni kisiskoláinkon, aki kidolgozza a magyar kérelmeket, aki odafigyel a kétnyelvűségre. Aki összefogta a magyarság színe-javát. Aki az ország minden régiójából indít jelöltet.

Azt mondom, mindenkinek bele kell szólni a döntésbe, hogy ki képviseljen minket. Egy helyütt azt hallottam, hogy a parlament 150 képviselőjét úgyis megválasszák, legalább abba szóljunk bele, hogy kik üljenek ott. Azért, mert azok az emberek, akiket mi választunk, minket képviselnek majd. Ha minden magyar elmenne szavazni, azzal megmutatnánk, hogy mi is itt élünk és mi is bele akarunk szólni az ország dolgaiba. Ha mindannyian elmennénk szavazni, ezzel talán azt is elérnénk, hogy ne kezeljenek másodrangú polgárként, hiszen akkor akár két tucatnyi magyar képviselő is lehetne. És akkor talán a déli régiót is fejlesztenék, hiszen volna, aki beleszól érdekünkben a pénzek elosztásába, az utak megépítésébe.

Buday Angelika


Hasonló cikkek