Női kézilabda junior Eb – Döntős a magyar válogatott

A magyar női junior kézilabda-válogatott 33-26-ra legyőzte Svédországot a Celjében zajló Európa-bajnokság pénteki elődöntőjében.

    Az európai szövetség (EHF) honlapja szerint ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző csapata remekül kezdett, és a 18. percben már 13-7-re vezetett. Az ellenfél ezt követően felzárkózott, a szünetben csak egy gól volt a hátránya, sőt a második félidő elején már 18-16-ra vezetett.
A címvédő magyarok a folytatásban előbb tartották a lépést a svédekkel, majd ismét előnybe kerültek, és végül magabiztosan győztek.

A csapat legeredményesebb játékosa Kukely Anna és Faragó Luca volt egyaránt nyolc góllal. Ballai Borbála hat, Koronczai Petra öt találattal járult hozzá a sikerhez.
A két csapat legutóbb két héttel ezelőtt találkozott egymással: a dániai felkészülési tornán a svédek győztek 36-31-re.
A magyar együttes százszázalékos teljesítménnyel menetelt a fináléba, hiszen a csoportkörben Románia (27-19), Csehország (33-20) és Norvégia (36-26), a középdöntőben pedig Franciaország (20-16) és Horvátország (35-24) ellen is nyert a szlovéniai kontinenstornán. A vasárnap 14.30-kor kezdődő fináléban az orosz válogatott lesz a magyarok ellenfele.

Sport | Pannon Hírnök 

Facebook


Hasonló cikkek