Női kosárlabda Euroliga – Franciaországi diadallal kezdett a Sopron

Az elmúlt idényben negyedik Sopron Basket végig vezetve győzött a francia BLMA vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga új idényének nyitónapján.

Eredmény, 1. forduló, B csoport:
BLMA (francia)-Sopron Basket 53-66 (17-24, 8-15, 17-14, 11-13)
————————————————————-
A magyar csapat legjobb dobói: Brooks 16, Crvendakic 16, Határ 14

Az elmúlt szezonban a hazai rendezésű Final Four negyedik helyén végzett soproniak – honlapjuk beszámolója szerint – viszontagságos utazás után érkeztek meg kedden Montpellier-be: Bécsben a 9.30-ra kiírt gép meghibásodott, így csak 14.30-kor indulhattak el. Ez azt jelentette, hogy egy későbbi csatlakozással, éjfél körül futottak be a mérkőzés helyszínére, és Gáspár Dávid vezetőedző csak szerda reggel tartotta meg az első tréninget.
A magyar bajnok a tavalyi idényhez hasonlóan ezúttal is Franciaországban kezdte meg a nemzetközi évadot, s akkor vereséggel távozott a Carolo Basket csarnokából. Ami a mostani ellenfelet illeti, a Basket Lattes Montpellier Agglomeration (BLMA) – amely ezüstérmet nyert az Európa Kupában és a francia bajnokságban is – az Euroliga selejtezőjében magabiztosan verte a görög Olimpiakoszt, így került fel a főtáblára.
A szerdai meccsen a soproniak hamar hétpontos előnyre tettek szert, elsősorban a szerb Jelena Brooks (korábbi nevén Milovanovic) révén. A folytatásban nyolc hazai pontra 15 érkezett, a nagyszünetben 25-39 volt az állás.
A térfélcsere után nyolc pontra feljött a francia csapat, de néhány perccel később ismét 13 pontra nőtt a különbség. Mivel a BLMA a hátralévő időben nem tudott faragni hátrányán, a tavaly ezüstérmes, idén pedig negyedik helyen végzett Sopron értékes győzelemmel kezdte az Euroliga-idényt.
Gáspár Dávid együttese jövő csütörtökön a török Fenerbahcét látja vendégül.


Hasonló cikkek