Női röplabda Eb – Az olaszok érvényesítették a papírformát a magyarok ellen

A magyar női röplabda-válogatott a papírformának megfelelően 3-0-ra kikapott vasárnap az olasz csapattól az Európa-bajnokság zadari C csoportjának harmadik fordulójában.

    Az egy győzelemmel és két vereséggel álló nemzeti csapat a hétfői pihenőnap után kedden 17 órától a házigazda horvátok ellen folytatja szereplését a 24 csapatos, bolgár, horvát, román, szerb közös rendezésű kontinensviadalon.

Eredmény, 3. forduló, C csoport:
Olaszország-Magyarország 3-0 (16, 15, 19)
——————————————
Magyarország:
Szűcs K., Gyimes 3, Bagyinka 4, Szakmáry 8, Pekárik, Vezsenyi, csere: Tóth F., Juhár (liberók), Török 3, Németh A. 4, Király-Tálas, Kiss G. 2, Papp O. 4, Pallag, szövetségi kapitány: Jakub Gluszak

A magyar válogatott pénteken Szlovákia 3-1-es legyőzésével kezdte szereplését a kontinensviadalon, majd szombaton 3-2-re kikapott Svájctól, így a harmadik napon már a harmadik találkozó várt Jakub Gluszak vezetőedző együttesére.
A lengyel tréner a délelőtti, átmozgató edzésen pihenőt adott Szakmáry Grétának és Pallag Ágnesnek, akik mindketten végigjátszották az első két találkozót, míg a többiek a megszokott módon hangoltak a csoportfavorit elleni összecsapásra.

Az olaszok néhány hete még a tokiói olimpián szerepeltek, ahol – önmaguk számára – csalódást keltően a negyeddöntőben búcsúztak. A sztárokkal – köztük a világ egyik legjobb játékosával, Paola Egonuval – teletűzdelt rivális az előző Eb-n harmadik lett, míg a legutóbbi világbajnokságon ezüstérmet szerzett, a mostani kontinensviadalon pedig első meccsét simán nyerte a fehéroroszok ellen.
Gluszak már a reggeli gyakorlást követően kijelentette, sokat fog cserélni a mérkőzésen, így a korábbi napok kezdőcsapatához képest a mérkőzés elejétől lehetőséget kapott Bagyinka Fanni, Szűcs Kinga és Vezsenyi Adrienn is.

Az első szettben a magyar csapat szépen tartotta magát, több jó védekezéssel és szép támadással is megörvendeztette a maroknyi piros-fehér-zöldbe öltözött szurkolótábort, de a legerősebb kezdőcsapatukkal játszó olaszok Egonu vezérletével így is simán szerezték meg a vezetést.
A második felvonásra sem változott jelentősen a játék képe, a magyaroknál a csapatkapitány Szakmáry Gréta mellett szinte csak a csereként beállt Németh Anett tudott eredményesen támadást befejezni, így az olaszok folyamatosan növelték előnyüket.

Hatpontos itáliai előnyről kezdődött a játékrész második fele, majd ez tovább nőtt, így 55 perc után már kétjátszmás volt a rivális fórja.
A harmadik szettben minden magyar kerettag lehetőséget kapott a világklasszisok ellen, volt olyan pillanat, amikor a legidősebb a 25 esztendős Gyimes Zsófia volt a pályán lévők közül. A fiatal átlagéletkorú magyarok ekkor is bátran röplabdáztak, a szett elején még vezetni is tudtak. Az olaszok aztán szép lassan megint átvették az irányítást, és az előzetesen vártnak megfelelően háromszettes győzelmet arattak a jól küzdő magyarok felett.
A 75 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa Egonu volt 17 ponttal, a magyaroktól Szakmáry nyolc pontig jutott.

korábban:
Horvátország-Szlovákia 3-0 (21, 14, 13)

Az állás: 1. Horvátország 3 győzelem/3 mérkőzés, 2. Olaszország 2/2, 3. Svájc 1/2, 4. MAGYARORSZÁG 1/3, 5. Fehéroroszország 0/2, 6. Szlovákia 0/2


Hasonló cikkek