Keresés
Close this search box.

Női röplabda Közép-európai Liga – Ötszettes Vasas-vereség

A már biztosan négyes döntős magyar együttes nem teljes kerettel szerepelt, ugyanis betegség miatt több játékosa hiányzott.

A Vasas 3-2-re kikapott vendégétől, a Mladost Zagrebtől a női röplabda Közép-európai Liga alapszakaszának szerdai játéknapján.

    A már biztosan négyes döntős magyar együttes nem teljes kerettel szerepelt, ugyanis betegség miatt több játékosa hiányzott. A Vasas ennek ellenére az első szettben 19-10-ig nagyszerűen röplabdázott, agresszív nyitásainak és blokkmunkájának nehezen találta ellenszerét a rivális. Ezt követően a hazaiak játéka visszaesett, a vendégek 23-nál utolérték ellenfelüket, fordítani azonban nem tudtak.

A második játszmára a hazaiak játéka nem javult fel újra, a vendégeké viszont igen, így elsősorban a 20 éves átló, Mika Grbavica pontjainak köszönhetően egyenlítettek. A harmadik etap sokáig szorosan alakult, de a Mladost a hajrában a horvát válogatott center, Martina Samadan remek játékának köszönhetően ellépett és megfordította az állást.
A hazaiak ezt követően több helyen is változtattak a felállásukon, ami bevált: a csereként beállt játékosok új színt hoztak a mérkőzésbe, ponterősen röplabdáztak, a Vasas pedig a szervarontások ellenére is egyenlített, ezzel biztossá tette, hogy egy pontot mindenképp otthon tart.

A rövidített szett fordulatos küzdelmet hozott, amelyből – bár a Vasas 12-9-re is vezetett – a Mladost jött ki jobban, így két ponttal távozott Budapestről.
A fővárosiak 6/2-es győzelmi mutatóval, 19 ponttal a tabella második helyén állnak, legközelebb jövő szerdán a listavezető szlovén Calcit Kamnik otthonában az alapszakasz-elsőségért lépnek pályára.

Eredmény:
Vasas Óbuda-HAOK Mladost Zagreb (horvát) 2-3 (23, -22, -19, 20, -13)
——————————————————————-
a Vasas legeredményesebb játékosai: Abdulazimova 21, Bojko 14, Takács 12, Vezsenyi 11

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek