Nők sterilizáltatják magukat, hogy „megmentsék a Földet”

Ahogy a klímaaggodalom és a woke politika uralmat vesz, a fiatalok teljesen az emberi élet ellen fordulnak – írja Zoe Strimpel a Telegraph oldalán.

„Mi itt a Nyugaton fel vagyunk szabadítva a kötelező katonai szolgálat borzalmától, és attól, hogy mindennap a fizikai túlélésünkért kelljen küzdenünk, tehát rengeteg dolog van, amiért hálásak lehetünk. A biztos túlélés relatív kényelmében az elménk rosszalkodni kezd. Elkezdjük eltorzítani a valóságot, keressük a bajt, és amikor a baj nem csap minket arcon, akkor megtaláljuk magunknak. Ez a sajnálatos késztetés nyilvánvaló a groteszk kultúrharcokban, amelyekben az alapvető emberi kedvességet, valamint az udvariasságot és az értelmet megfojtja az ideológia” – kezdi a szerző.

Az élet minden területének neurotikus átpolitizálása negatív pszichológiai hatással van a fiatalokra. Strimpel leírja, hogy a legújabb felmérések szerint a Z-generáció és a Milleniumi-generáció is egyre inkább ideológiák fogságába kerül. Számukra mindent átsző az idelógia, a fogyasztásuktól kezdve a baráti kapcsolataikat ráhelyezik egy virtuális politikai mérlegre.

A legújabb divat – írja a publicista – az lett, hogy egyre több fiatal nem akar gyereket. Bari Weiss korábbi New York Times riporter blogján a nővére cikket írt azokról a fiatal nőkről, akik kiműtetik a petefészküket, ami egy visszafordíthatatlan folyamat. Suzy Weisz interjút készített a 31 éves Rachel Diamond Tik-Tok sztárral, akinek 64 ezer követője van és aki „a sterilizáció címlaplánya”.

„Weiss azt fedezte fel, hogy Diamond csak egyike annak a növekvő számú fiatalnak, akik hidegen ellenzik a gyerekvállalást, nem pusztán egyéni hanem politikai okokból. Miközben folyamatosan zuhan a születések száma, egyre növekszik a sterilizáció a nők körében. San-Franciscóban ma már több kutya él, mint gyermek, és Michigan államban a felnőttek negyede önkéntesen nem vállalt gyereket” – írja Strimpel.

„Hogy alátámasszák ezt az elképzelést egyre többen születésellenes ideológiákat hirdetnek, vagy azt állítják, hogy a gyermekvállalás az nem helyes.  Az éghajlatváltozás miatt a szaporodást megtagadó emberekre van egy sajátos kifejezés: születéssztrájkolók. Számuk gyorsan növekszik.

A Lancet új tanulmánya szerint világszerte 10 fiatalból négy nem hajlandó gyermeket vállalni a klímaváltozás miatt, mert meg vannak győződve arról, hogy a gyerekek rosszak a bolygó számára, és a világ hamarosan alkalmatlan lesz az életre” – írja a szerző.

A cikk szerint szomorú, hogy akik ennyire hisznek a közelgő végben miért nem tesznek meg mindent, hogy jólelkű, okos embereket neveljenek, akik segíthetnek megoldani a problémákat. A szerző szerint ehelyett teljesen elfordulnak az emberi élettől.

A „születéssztrájkolók” egyre népszerűbbek Angliában. Strimpel idéz egy Guardianben megjelent cikket, amelyben a szerző azt állította, hogy „ma legnagyobb dolog, amit az ember tehet a klímaválság ellen az az, hogy nem vállal gyereket.”

„Ami hátborzongató az ennek az új sterilizációs brigádnak az érzéketlensége, és vágy nélkülisége, és az, ahogy a hideg politika és defetizmus irányítja őket. Ez túlmutat a klímapolitikán. Az említett Diamond és partnere például a rasszizmus miatt ellenzik a gyerekvállalást. Diamond fehér, a partnere pedig fekete, és szerintük felelőtlenség lenne egy félvér gyermeket szülni erre a világra.  Mindeközben a gondolat, hogy fennmaradjon az emlékezetük, amely egy mélyen emberi vágy és amely sok embert motivál, mikor családot alapít, egyszerűen nevetésre kényszeríti Diamondot, mondván szerinte ilyenre csak egy imperialista egójával rendelkező vágyhat” – írja a szerző.

A cikk leszögezi, hogy mindig is joga volt az embereknek ahhoz, hogy ha nem akarnak gyereket akkor ne szüljenek. Azonban ami jelenleg történik az már ijesztő jelenséggé kezd válni, amelynek meg lesz a böjtje.

„Ami felkavaró a mai fiatalok gyerekellenességében az az emberi potenciál teljes tagadása, a szerető kapcsolatok félresöprése csak azért, hogy kiszolgáljanak egy ideológiát. Hannah Arendt jut eszembe, aki rámutatott a totalitáriánus eszmék esszenciájára: a személyes elpusztítása az ideológia által. A totalitáriánus rendszerekben a kedvesség megszűnik létezni, mert nem szolgálja az ideológiát, ugyanezen okból a nagylelkűség is megszűnik, minden alapvető emberi ösztön, beleértve a családi szeretetet, a vágyat a túlélésre mind megszűnik, mert ezek függetlenül léteznek a vezető ideológiától.

Mi itt Nyugaton nem valószínű, hogy a közeljövőben totalitariánus rendszerben fogunk élni a közeljövőben, de Arendt elemzése arra emlékeztet minket, hogy ha nem figyelünk akkor az ideológiák iránti túlzott elkötelezettség jelentheti a mi végzetünket is” – zárja Zoe Strimpel.

 

Forrás: neokohn.hu


Hasonló cikkek