Nőket rugdosott hasba egy férfi Budapest belvárosában

Budapesten, a Szent István körúton és Vácon is nőket bántalmazott egy zavart férfi a hétvége előtt. A tettest elfogták, majd indítványozták előzetes kényszergyógykezelését. ​

Egy fiatal nő tett bejelentést a XIII. kerületi rendőrkapitányságon, miután október 3-án éjjel a budapesti Szent István körúton egy férfi odament hozzá, hasba rúgta, majd elszaladt – írja a rendrőség a közleményében.

Nem sokkal később kiderült, hogy nem ez volt a férfi egyetlen akciója: a kerületi kapitányságon aznap éjjel egy másik nő is jelentkezett, akit szintén a Szent István körúton támadott meg egy férfi, majd október 4-én egy harmadik sértett Vácon tett feljelentést; őt is előző nap érte hasonló támadás a körúton. A tanúkihallgatások során a sértettek egyező személyleírást adtak a zavart férfiról, aki mindhárom áldozatát hasba rúgta, majd szó nélkül elfutott. A sértettek nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek.

A nyomozók rövid idő alatt azonosították a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható 22 éves budapesti férfit, akit október 4-én egy belvárosi lépcsőházban elfogtak.

A XIII. kerületi nyomozók a férfit három rendbeli garázdaság vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes kényszergyógykezelésének indítványozására. ​

Forrás: police.hu/hvg

 


Hasonló cikkek