Nőket vertek össze Franciaországban európai öltözetük miatt

Két hónap felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság csütörtökön azt a kedden előállított, 18 éves férfit, aki a franciaországi Mulhouse-ban erőszakosan rátámadott két 20 éves nőre. Az agresszor ugyanis úgy találta, hogy a két nő „túl rövid” ruhát hord – számol be az LCI francia televízió híroldala.

A férfi egy villamosmegállóban támadta meg a várakozó, fiatal nőket. Az esetre járókelők hívták fel a rendőrség figyelmét. Az LCI úgy tudja: az egyik lányt olyan súlyosan pofonverte a férfi, hogy az a földre került. Társát, aki megpróbált ellenállni, fellökte.

A támadó a honlap szerint ismert a rendőrség előtt, ám eddig még egyetlen alkalommal sem ítélték el. Most a felfüggesztett börtönbüntetés mellett 75 óra közérdekű munkára ítélték.

Az LCI felidézi: szeptember 18-án, Strasbourgban három férfi támadt rá egy lányra, mert kifogásolták, hogy szoknya van rajta. Sértegették, majd bántalmazták, az egyik férfi ököllel szemtájékon ütötte. A támadók ezután elmenekültek. A rendőrség nyomozást folytat az ügyben.

Forrás: hirado.hu

 


Hasonló cikkek