Novák Katalin: Több fronton segíti a családokat és a gazdaságot az alacsony lakásáfa

A frissen kinevezett családokért felelős miniszter, Novák Katalin terjesztette be a legutóbbi kormányülésen azt az új családvédelmi javaslatot, hogy legyen újra öt százalékos a lakásépítés áfája 2022 végéig, amikor már a tervek szerint lesz vakcina és véget ér a koronavírus járvány. A kabinet megtárgyalta és elfogadta az intézkedést. Első lépésnek nevezik, hiszen sok segítségre van szüksége a családoknak ahhoz, hogy az eddig elért életszínvonalat meg lehessen őrizni.

Szükség van arra, hogy a családokat most is segítsük, szükség van arra, hogy az elmúlt tíz évben elért eredményeket megtartsuk, és igyekezzünk még tovább bővíteni, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben se kelljen visszalépni, lemondani arról, amit eddig elértek a családok – mondta Novák Katalin a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A családok védelme érdekében több lépést is tervezünk az előttünk álló évben. Ezen belül kiemelt terület az otthonteremtés, melynek egyik lényeges eleme az, hogy áfacsökkentéssel segítsük azt, hogy az új építésű otthonokat vásárlók olcsóbban jussanak ezekhez az ingatlanokhoz, illetve azok, akik ezeket az ingatlanokat értékesítik, azt tapasztalják, hogy több vásárló van – emelte ki arra utalva, hogy

az öt százalékos lakásáfa az építőipar forgalmában is pozitív változást hozhat.

Azok a legjobb döntések, amelyek több célt is egyszerre, párhuzamosan tudnak segíteni. Egyrészt szeretnénk azt, ha a gazdaság nemhogy nem állna le az előttünk álló hónapokban sem, hanem éppen ellenkezőleg élénkülni tudna – hangsúlyozta.

A családokért felelős miniszter kiemelte: a kormány célja az, hogy minél több embernek legyen munkája. Lehet, hogy valaki nem ugyanazt fogja végezni, amit a korábbi években megszokott, de legyen olyan terület, ahol sokan el tudnak helyezkedni, és

„tisztességes munkával tisztességes fizetést tudnak kapni, amiből el tudják tartani a családjukat”.

Fontos cél volt az is, hogy ez olyan területen kínáljon munkalehetőséget és eredményezzen gazdasági fellendülést, ami ráadásul a családok jólétét, életkörülményeit is hivatott javítani – hangsúlyozta Novák Katalin.

Forrás: hirado.hu


Hasonló cikkek