Nyelvi akadályokra hivatkozva egy koreai múzeum kizárja programjaiból a külföldi látogatókat

A koreai kozmetikai óriás, az Amorepacific által működtetett tea múzeum, igencsak ellentmondásos szabályzattal rendelkezik. A külföldi turistáknak nem engedik, hogy tárlatvezetésen vagy tea órákon, részt vegyenek, mivel nincs aki fordítana nekik.

A múzeum annak ellenére is vonakodó fogadni a külföldi látogatókat, ha számukra nem probléma, ha nincs fordító, vagy ha van koreai anyanyelvű segítőjük. A múzeum figyelmeztetése szerint „Korlátozhatják azt a látogatót aki fordít, ha azzal zavarja a program többi résztvevőjét.

A kérdéses múzeum – Osulloc Tea Múzeum – a Csedszu-sziget egyik legnépszerűbb turisztikai pontja. A 2001 szeptemberében megnyitott, festői seogwangi teaföldek közelében található múzeum, az első tea múzeum Koreában, amelyet arra terveztek, hogy bemutassa és népszerűsítse a nemzet tradicionális tea kultúráját. 2020-tól kezdődően több mint 15 millióan látogatták meg a múzeumot, amelynek 20-30 százalékát külföldi vendégek tették ki.

Maga a múzeum ingyenes és nemzettől függően bárki számára látogatható. A szabályzat a külföldiek számára csak azokat a speciális programokat tiltja, amelyek célja, hogy a látogatók mélyebben megértsék a koreai teakultúrát és megismerjék a teakeverés, -főzés és -kóstolás művészetét. Azok, akik részt akarnak venni a tárlatvezetésen vagy tea órákon, előre kell jegyet foglalniuk, ugyanakkor az oldalon az áll, hogy „külföldieknek tilos”.

Bár a múzeumi vezetés politikáját tiszteletben tartják, néhány külföldi állampolgár csalódását fejezte ki, és némileg sértőnek érzik a foglalási oldalon használt kijelentést. Osulloc múzeum közölte, hogy a szabályzat oka, hogy “minden program koreai nyelven zajlik, és a személyzet nem tud fordítási szolgáltatást nyújtani”.

Az Amorepacific a beszámolóra reagálva közölte, hogy a múzeumnak nem állt szándékában diszkriminálni a külföldieket. A vitatott mondatot a foglalási oldalon törölték, és a külföldiek is foglalhatnak programjaikra, tették hozzá. “Az Osulloc Tea Múzeum igyekszik a lehető legjobb élményt nyújtani a külföldi vendégek számára. Azt tervezzük, hogy a közeljövőben különböző idegen nyelvű programokat indítunk” – áll a cég hivatalos közleményében, amelyet a The Korea Heraldnak küldtek el.

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek