Nyílászáró üzem nyílt Kiskunhalason

Új nyílászáró üzmet adtak át hétfőn Kiskunhalason, ahol a megnyitón Szijjártó Péter arról beszélt, hogy az állam a beruházáshoz 287 millió forintos támogatást nyújtott. Az üzem a Merkbau Zrt tulajdonában áll.

A Dél-Alföld egyik meghatározó beruházása az üzem, ugyanis próbálnak munkahelyeket teremteni, még ebben a nehéz helyzetben is, leépítés helyett, beruházásokat próbálnak létrehozni. A járvány kezdete óta 1434 beruházást finanszírozott 1676 milliárd forint értékben a kormány.

Szijjártó Péter elmondta: „A Merkbau Zrt. a Dél-Alföld meghatározó építőipari vállalkozása, amely a bezárkózás, a leépítás helyett fejlesztésekbe kezdett. A cég 580 millió forintos beruházással hozta létre új nyílászáró-üzemét. A fejlesztés a cég 350 dolgozójának munkahelyét biztosítja hosszú távon, ehhez a kormány 287 millió forintos támogatást nyújtott. Az ágazat jelenleg is 370 ezer embernek ad megélhetést, a szerződésállományokat látva szükség is lesz ezekre a megtartott kapacitásokra.”

A Merkbau Zrt úgy tervez, hogy az új beruházás évente 6-7000 db nyílászáró termelésére lesz alkalmas, ami 600-700 millió forintos bevételt hozhat majd a konyhára.

Juhász Márta

Forrás: halasinfo.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Hasonló cikkek