Nyilvános: ennyien haltak meg oltás után

Az oltás életeket mentett meg így is.

A Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltás után többen betegedtek meg, és kétszer annyian haltak meg, mint a Sinopharm-vakcina után – derült ki a Magyarország kormánya Facebook-oldal vasárnapi bejegyzéséből.

Azt írták: a baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat, ennek egyik formája az, hogy kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát.

A kormány által nyilvánosságra hozott adatok. Kép: Magyarország kormánya/Facebook

A kormány ezért nyilvánosságra hozza az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat, amelyekből „jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen” – hangsúlyozták. Mindenkit arra kérnek, hogy éljen az oltás lehetőségével, mert „az oltás életet ment.”

A bejegyzéshez csatolt képen a második oltás utáni fertőzések és halálozások adatai láthatók: a Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltások után 3048-an, a Sinopharm-vakcina után 1744-en, az AstraZeneca-vakcina után 613-an, a Szputnyik vakcina után 201-en, a Moderna-vakcina után pedig 108-an betegedtek meg.

A Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltások után 175-en, a Sinopharm-vakcina után 78-an, a Moderna-vakcina után 12-en, az AstraZeneca-vakcina után hatan, a Szputnyik oltóanyag után pedig ketten haltak meg – derült ki a táblázatból.

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek