Nyitás és veszélyhelyzet hosszabbítása Szlovákiában

Eduard Heger szlovák miniszterelnök szerint meg kell hosszabbítani a veszélyhelyzetet, erről szerdán dönt majd a kormány. Szerinte a mutációk terjedésének kockázata miatt az enyhítések idején is körültekintőnek kell lennünk.

Megjegyezte: tisztában van vele, hogy ez senkinek sem kellemes, azonban az intézkedésekre szükség van az emberi élet és egészség védelme érdekében a jelenlegi helyzetben. Az új, fertőzőbb mutációk terjedésének kockázata miatt ugyanis továbbra is körültekintőnek kell lennünk.

Hozzáfűzte, hogy az elkövetkezendő héten tárcaközi észrevételezési eljárásra bocsátják az előkészített járványügyi törvényt. A közeljövőben változik a tesztelési stratégia. Elismerte, hogy a tesztelési rendszer jelenlegi állapota a hatékonyság küszöbén van. „Úgy vélem, az elkövetkezendő két héten belül eldöntjük, hogy nézzen ki ez a jövőben, milyen tesztelésre váltsunk” – jegyezte meg.

Értékelte, hogy már több mint egymillió embernek beadták az oltást Szlovákiában, várakozásai szerint az elkövetkezendő időszakban világos és érthető oltási kampány zajlik majd. A Szputnyik V orosz vakcina kapcsán megjegyezte, amennyiben jó eredménnyel zárulnak a magyarországi tesztek, az egészségügyi tárca jóváhagyja a vakcinákat.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek