Nyolc helyre tört be egy hét alatt a tiszakécskei fiatal

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy 21 éves tiszakécskei férfit, aki idén augusztusban több alkalommal követett el betöréses lopásokat

A megyeszékhelyi kapitányság illetékességi területén, különösen Kecskeméten idén augusztusban megszaporodtak a vendéglátóipari egységek sérelmére elkövetett betöréses lopások – közölte a rendőrség.

Az első bejelentés 2021. augusztus 26-án reggel érkezett, mivel az éjszaka folyamán betörtek az egyik kecskeméti boltba, és elvittek 90.000 forintot. A nyomozók megállapították, hogy a tolvaj a zárt ablakot felfeszítve jutott be az üzletbe.

A következő pár napban több bejelentés is érkezett, egy esetben még szemlét tartottak a rendőrök, amikor jött a hír az újabb betörésről. A tolvaj nem válogatott az elkövetési módokban, az esetek többségében az ablakokat felfeszítette, majd bemászott, hogy hozzájusson a zsákmányokhoz.

Legtöbbször a kassza tartalmát vette magához, de olyan is volt, amikor alkoholt, telefont vagy tabletet lopott.

A nyomozók sejtették, hogy az esetek összefüggnek, és ez hamar beigazolódott. A Kecskeméti Rendőrkapitányság egyenruhásai nyomozócsoportot állítottak fel, majd a kamerákat elemezve rövid időn belül beazonosították a lopás elkövetésével gyanúsítható tiszakécskei lakost. A férfivel szemben elfogatóparancsot adtak ki, majd szeptember 1-jén elfogták és őrizetbe vették.

A nyomozók kezdeményezik a tolvaj letartóztatását, és vizsgálják, hogy követett-e el más vagyon elleni bűncselekményt is. Az esetekkel összefüggésbe került egy orgazda, akinek pénzmosás bűntette miatt kell felelnie, ő kihallgatását követően jelenleg szabadlábon védekezhet – írja a BAON.

Révhegyi Andrea


Hasonló cikkek