Nyolcszázmillió forintos bölcsődefejlesztés indul Mohácson

Avatar

Több mint száz gyermek befogadására alkalmas új, korszerű bölcsődét építenek egy nyolcszázmillió forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően Mohácson – tájékoztatta a Duna-parti város önkormányzata az MTI-t.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból megvalósuló új bölcsődei épület egy földszintes, a nevelési-gondozási egységeket és egy időszakos gyermekfelügyeleti, illetve játszóház funkciót betöltő helyiségcsoportot magába foglaló részből, valamint egy kétszintes gazdasági, igazgatási, szociális tömbből áll. Utóbbi épületrészben a konyha és a kiszolgálórészleg kap majd helyet – írták a közleményben.

Kiemelték, hogy a nyolc csoportszoba egyenként tizenkét-tizennégy kisgyermek elhelyezésére alkalmas, s minden nevelési egység udvari oldalán – részben fedett – teraszt és növényekkel gazdagon beültetett játszókertet alakítanak ki.

Kitértek arra is, hogy az épület körül fedett kerékpártárolók, továbbá harminc személygépkocsi számára parkolóhelyek is létesülnek.

A 2022 végére elkészülő fejlesztésre azért van szükség, mert egyre nagyobb a városban az igény a bölcsődei férőhelyekre, és egy másik, régen épült mohácsi intézmény bővítése nem megoldható – közölték.


Hasonló cikkek