Nyolcvan százalékos visszaesés a MÁV-nál

A koronavírus-járvány miatt körülbelül 80 százalékkal csökkent a vonaton utazók száma a tavalyi év hasonló időszakához képest – mondta Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója. A távolsági járatokon az átlagosnál is nagyobb most a visszaesés, ami eléri a 90 százalékot.

Elmondta, a nemzetközi forgalomban még ennél is nagyobb a visszaesés: az utasok 97-98 százaléka hiányzik. Ez azt jelenti, hogy szinte csak Ausztria és Németország felé van naponta pár vonat – tette hozzá.

Hozzátette, a MÁV utasainak a felét a Budapest környéki elővárosi forgalom adja, és itt előfordulnak még most is olyan járatok, amelyeknek a kihasználtsága eléri a 40-50 százalékot.

A járatok március 30-a óta tanszüneti menetrend szerint közlekednek, s körülbelül 150-nel kevesebb vonat jár; a válság előtt mintegy 3300 személyvonat közlekedett az országban naponta, most pedig mintegy 3150 – ismertette Homolya Róbert.

…a vasút közlekedik és a vasúti szolgáltatás – járványügyi helyzet ide vagy oda – zavartalan” – fogalmazott a MÁV elnök-vezérigazgatója a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

forrás: MTI


Hasonló cikkek